Al bijna 75 jaar

Met bijna 75 jaar ervaring staat Nijhoff Architecten garant voor hoge kwaliteit. Onze ontwerpen hebben hun duurzaamheid reeds lang bewezen. Het bedrijf werd in 1939 gestart in Wierden door Gerhard Nijhoff sr. Gerhard sr. verloor een vinger bij zijn werk als timmerman en bekwaamde zich daarna als architect. De ervaring uit de praktijk zie je nog steeds terug in de details van de eerste ontwerpen waarvan er nog vele in Wierden te zien zijn.  

Onder de bezielende leiding van zijn zoon Johan, kwam het bedrijf tot bloei. In 1983 hebben Gerhard Nijhoff jr. en Alje Korfker er samen hun schouders onder gezet. Na jaren van goede samenwerking is na onderling overleg het bedrijf in 2000 gesplitst en ondergebracht in twee vestigingen in Emmeloord en Wierden.Onder leiding van Gerhard jr. is per januari 2008 het nieuwe pand aan het Burgemeester J.C. van den Bergplein 36 te Wierden betrokken.

Begin 2013 is het stokje overgedragen aan  de derde generatie  Nijhoff  Architecten.De manier van werken is radicaal veranderd in 75 jaar, maar kwaliteit en oog voor detail is gebleven.kantoor NIJHOFF ARCHITECTEN 023