Buitencentrum Staatsbosbeheer, Nijverdal

Opdrachtgever
Staatsbosbeheer, IVN, Sterrenwacht
Omschrijving
Restyling en verbouw buitencentrum Staatsbosbeheer
Blikvanger bij entree van Nijverdal en Sallandse Heuvelrug

Het nieuwe buitencentrum van Staatsbosbeheer wordt door de Van Dijkgroep gebouwd. Wij hebben het ontwerp verzorgd en voeren momenteel nog de directievoering over de bouwvergaderingen. Het is de bedoeling dat het pand in april geopend wordt. Het voormalige bezoekerscentrum was nodig aan vervanging toe. ‘Cradle tot cradle’ moest van opdrachtgever Staatsbosbeheer het uitgangspunt zijn, daarom bleven de oude muren en spanten overeind. Die vormen nu de basis van het nieuwe gebouw dat qua oppervlakte een flink stuk groter wordt. Voor de kozijnen en spanten is bijvoorbeeld FSC-gekeurd larikshout gebruikt afkomstig uit de eigen bossen van Staatsbosbeheer. Ook het eerdere ontwerp was van onze hand.

 

 

20140310-5234-lr

20140310-5310-lr

20140310-5245-lr

 

SBB1SBB2